Arendonk – Kapellenwandeling

Zaterdag 24 en zondag 25 apr

wandeling

lokaal bestuur Arendonk i.s.m. Toerisme Arendonk vzw

In Arendonk vind je tientallen kapellen. Deze wandeling voert je langs een selectie van zeven kapellen en twee kerken die getuigen van een intense Mariadevotie. Die kende rond 1900 een sterke groei onder impuls van dr. Mathé uit Retie, vader van de Arendonkse dokter Mathé. Als vurige Mariavereerder had hij immers de gewoonte op belangrijke plaatsen een Mariakapelletje aan een boom te hangen in de hoop dat daarna de buurtbewoners een kapelletje zouden oprichten. Zo kreeg de H. Maria in Arendonk op tientallen plaatsen een fraai onderkomen.
Deze kapellenwandeling van 9 km loopt via de knooppunten van het wandelnetwerk Kempens Landgoed. Om volop te kunnen genieten, wijken we soms van het traject af. De routebeschrijving houdt je hierbij op de juiste weg. De foto’s in de folder zijn bedoeld om de aandacht extra te prikkelen. De wandelbeleving wordt hierdoor een stuk intenser en je ervaart het ‘eenvoudig verrassende’ karakter van de kapelletjes.

Waar?

Startpunt: bruggetje tussen parking Deroissart en parking zwembad, wandelknooppunt 47
De volledige routebeschrijving vind je in de downloadbare folder.

Wanneer?

doorlopend

Inschrijven?

nee

Max. aantal deelnemers

Niet van toepassing.
De wandelaars worden gevraagd om op te letten dat het niet te druk wordt aan een bepaalde stopplaats en indien nodig de juiste maatregelen te nemen: afstand houden en / of mondmasker dragen.

Toegankelijkheid

Gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers en/of kinderwagens. De wandeling loopt zowel over verharde als onverharde wegen. Aangepast schoeisel is aangeraden.

Meer info en contact

Cultuurdienst Arendonk
eva.verbeek@arendonk.be en 014 40 90 99
Hier kan je ook een gedrukte versie van de brochure opvragen.