Herentals – Fermenteren: bewaartechniek uit het verleden

Vrijdag 23 okt 

workshop

Velt Middenkempen

Onze begijntjes kweekten hun eigen groenten en bewaarden ze voor  wintergebruik. Ze fermenteerden kolen, bieten, pastinaak, rammenas en ander lekkers. Maar hoe pakten ze dit aan? Fermentatie is een eeuwenoude bereidingswijze. Groenten worden opgelegd zonder suiker of azijn. Een perfecte bewaarmethode en bovendien erg gezond voor de spijsvertering.

In deze workshop leer je onder begeleiding een eigen potje gefermenteerde groente bereiden! Breng zelf een kleine snijplank + mesje + bokaal + handdoek mee.

Waar?

Zolderruimte oude gasthuis (oude gerestaureerde gebouw naast Sint-Elisabeth Ziekenhuis)
Nederrij 133 a, 2200 Herentals

Parking
– op de betaalparking van het ziekenhuis
– in de Nederrij (parkeerkaart!)
– voor personen met handicap zijn voorbehouden plaatsen voor ingang van het ziekenhuis en aan het oude gasthuis

Wanneer?

19.00 u.

Inschrijven?

Ja, via hermanblanche.rombouts@pandora.be of 014 51 76 73 tot 19 oktober. Deel je keuze van groente mee en neem een een kleine snijplank + mesje + bokaal + handdoek mee.

Max. aantal deelnemers

17

Kind- en gezinsvriendelijk? 

Geschikt voor jongeren vanaf 16 jaar

Toegankelijkheid

Geschikt voor rolstoelgebruikers en/of kinderwagens.

Meer info en contact

https://beweegt.velt.be/middenkempen, 014 51 76 73 en hermanblanche.rombouts@pandora.be

image_printPrint deze pagina