Turnhout – Voetsporen van Brepols

Vanaf zaterdag 24 okt.
op een moment naar keuze

wandeling met nieuwe brochure & museumbezoek met podcast

Musea Turnhout (Nationaal Museum van de Speelkaart) i.s.m. Paul Govaerts, Tijs Van Nieuwenhuysen, Hanna Van Dun, Huis van Eustachius en Opmaat

Wist je dat Turnhout zijn eigen Bill Gates had?

Philippus Jacobus Brepols ligt in zijn ééntje aan de basis van de volledige drukkers- en speelkaartenindustrie in Turnhout, en dat is helemaal aan zijn inzicht en durf te danken. Zijn levensverhaal leest als een avonturenroman en is nu neergeschreven in een publicatie.

Daarnaast biedt het Nationaal Museum van de Speelkaart een podcast aan over de zoektocht van Brepols naar het geheim van marmerpapier.  Sofie Decleir en enkele Turnhoutse amateurspelers nemen je in het museum auditief mee op één van zijn handelsmissies.

Om deze lancering in alle veiligheid te laten verlopen, worden we het allereerste ‘home delivery museum’ ter wereld. Je bestelt het Brepols-pakket online en komt op eigen tempo en een zelf gekozen moment het verhaal van Brepols ontdekken.

De eerste 100 kopers krijgen hun arrangement bovendien GRATIS aan huis geleverd. (regio Turnhout, Oud-Turnhout, Vosselaar, Beerse)

Het arrangement ‘Voetsporen van Brepols’ kost 10 euro en omvat: de publicatie, een museumticket voor één persoon, een flesje Brepolsbier, een litho, en een linnen draagtas met opschrift ‘Moyelyken Mensch’.

Het pakket wordt vanaf 24 oktober verkocht in het Nationaal Museum van de Speelkaart (Druivenstraat 18, Turnhout) en Toerisme & UiT (Grote Markt 44).

Die dag gelden opnieuw de gewone openingsuren: van 11.00 u. tot 17.00u.) De geplande nocturne naar aanleiding van de Nacht van het Kempens Erfgoed vervalt.

Online bestellen kan via de webshop van Toerisme & UiT, waarbij de eerste 100 pakketten gratis aan huis worden geleverd binnen de Stadsregio.

Meer info vind je op de website van het museum.

Waar?

Nationaal Museum van de Speelkaart, Druivenstraat 18, 2300 Turnhout

Wanneer?

van 11 tot 17 uur

Inschrijven?

Een ‘Voetsporen van Brepols’-pakket bestellen kan hier: https://toerismeturnhout.turnhout.be/

Reserveren voor een bezoek aan het Museum van de Speelkaart is niet nodig.

Max. aantal deelnemers

De eerste 100 inwoners van Stadsregio Turnhout die het pakket bestellen, krijgen het gratis aan huis geleverd.

Kind- en gezinsvriendelijk? 

Toegankelijkheid

Geschikt voor rolstoelgebruikers en/of kinderwagens.

Meer info en contact

https://speelkaartenmuseum.turnhout.be/

image_printPrint deze pagina